Bed & Breakfast in Bran Romania @ VILA PREDELUT 3*

Orasul medieval Brasov

Orasul medieval Brasov (Kronstadt – in germana si Brassó – in maghiara) este, capitala judetului, cu o populatie de peste 250.000 de locuitori, este situata in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa (967m). Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, Brasovul este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. Este situat la aproximativ 30 km de VILA PREDELUT.

Vedere de pe Cetatuie - aprox. 1930

Vedere de pe Cetatuie – aprox. 1930

Brasovul a fost atestat documentar inca din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionat în documentele teutonilor în 1211-1222. Primele descoperiri arheologice de pe teritoriul judetului Brasov atesta prezenta comunitatilor umane in acest spatiu înca din epoca paleolitica si continuând cu epoca bronzului si a fierului. În 1271 apare mentionat documentar orasul Brasov sub denumirea de Brasu, pentru ca ulterior sa fie numit Brassov si Brasov (1295).
În 1395 la ordinul lui Sigismund de Luxemburg începea fortificarea Brasovului . În scurt timp Brasovul a devenit un centru comercial însemnat în sud-estul Transilvaniei. Brasovul era unul din cele mai dezvoltate orase medievale în care se desfasurau numeroase acte de mestesugarie si negot , masurând aproape 10.000 de locuitori.  Aparitia tiparului în spatiul românesc la începutul secolului XVI-lea a dus la aparitia cartilor si a unor tiparituri religioase accelerând dezvoltarea artelor.
Primele carti in limba româna au fost tiparite intre anii 1665-1588 de catre Diaconu Coresi in circa 40 de titluri care au circulat pe tot teritoriul tarii. Arhitectura bisericeasca s-a remarcat prin constructii ca Biserica Neagra si Biserica Bartolomeu. Prima scoala româneasca a functionat la Brasov – începând cu anul 1495 – într-o cladire din curtea bisericii Sf. Nicolae. În timpul revolutiei pasoptiste Brasovul a ocupat un loc important , populatia participând direct la evenimentele din 1848.
În prezent Brasovul se numara printre cele mai pitoresti regiuni din Transilvania , care beneficiaza de un bogat patrimoniu ce consta în monumente istorice si arhitecturale , fiind si un însemnat centru cultural al tarii si una dintre cele mai cunoscute zone turistice din tara.

Obiective turistice:
Biserica Neagra – (secolele 14 – 15), cea mai mare constructie în stil gotic din România, având cea mai mare orga din Europa.  Situata in centrul vechi al Brasovului, Biserica Neagra, este unul dintre  cele mai impresionante monumente istorice din tara, care a fost ridicata de catre sasii ardeleni la sfârsitul secolului al XIV-lea. Prima mentionare documentare este din 1377.

Biserica Neagra - aprox. 1920

Biserica Neagra – aprox. 1920

Incendiul din 1689 a produs mari daune, interiorul bisericii fiind afectat în mod special. Refacerile si restaurarile ulterioare au durat circa 100 de ani si au modificat aspectul initial al constructiei. În acea perioada a fost schimbat acoperisul bisericii care are o înaltime de 20 m, interiorul a fost reconstruit iar altarul neogotic a fost realizat în 1866.Aici puteti asculta concerte de muzica clasica si preclasica (concertul de Craciun este celebru). În fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Casa Hirscher – Cunoscuta si ca Sala negustorilor, construita în stil renascentist (între 1539-1545).

Dupa Ziduri – parte din centura de fortificatie medievala a Brasovului

Dupa ziduri - aprox . 1930

Dupa ziduri – aprox . 1930

Vechea cetatuie a Brasovului – Este o constructie fortificata construita în lemn si piatra, în prezent transformata într-un restaurant.

Turnul Alb si Turnul Negru – Turnul Alb, în forma circulara si Turnul Negru, în forma patrata, puncte-cheie în lantul de aparare a vechiului oras

Bastionul Tesatorilor – considerat a fi o constructie unica în felul sau în România, este cel mai bine pastrat între cele 7 bastioane ale cetatii din secolul 16. În prezent, aici se afla Muzeul Cetatii Brasov

Prima Scoala Româneasca – Gazduieste o sectiune care include diverse expozitii din istoria tipariturii (manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi). În aceasta cladire exista, de asemenea, sala de clasa a Primei scoli românesti din Transilvania

Poarta Schei – dateaza de la începutul secolului XIX, este construita în stil clasic

Poarte Schei - aprox. 1920

Poarta Schei – aprox. 1920

Poarta Ecaterinei – este o adevarata bijuterie arhitecturala si a fost construita în 1559

Casa Sfatului – dateaza din secolul XV, domina orasul vechi. În prezent este Muzeul de istorie al judetului Brasov

Casa Sfatului - approx 1920

Casa Sfatului – approx 1920

Biserica Sf. Bartolomeu – este cel mai vechi monument arhitectural al orasului, construit la mijlocul secolului XIII într-un stil combinat între gotic si romanic. Pe fatada sudica este un ceas solar.

Strada Sforii – straduta îngusta între strazile Cerbului si Poarta Schei a carei existenta este atestata în documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Astazi este o curiozitate a orasului. Se spune ca ar fi cea mai îngusta strada din Europa. Latimea ei variaza între 111 si 135 cm si are o lungime de 80 de metrii, din Europa.

<<back

Oferta Revelion 2018
We are on Trip Advisor!
We are on Booking.com
Foto Turisti/Guests Foto

Mic dejun/Breakfast

Galerie Foto/Photo Gallery

Meteo / Weather
QR code