Bed & Breakfast in Bran Romania @ VILA PREDELUT 3*

Masivul Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului (Königstein – in germana si Nagy Királykô – in maghiara) este un lant muntos la sud-vestul Carpatiilor Orientali, dar care apartine de lantul Carpatilor Meridionali. Masivul Piatra Craiului se intinde in zona judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitatilor Zarnesti si Moeciu, Rucar si Dâmbovicioara, incluzând masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzând Cheile Dâmbovitei si Cheile Ghimbavului. Masivul Piatra Craiului este situat la aproximativ 20 km de VILA PREDELUT.

Masivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala in 28 martie 1938 (Jurnalul Consiliului de Ministri nr. 645). Consiliul de Ministri a luat aceasta decizie datorita caracterului unic al masivului unde se gasesc specii rare de plante precum si si datorita frumusetii peisajului.
In 1938, cand rezervatia naturala a fost infiintata, au fost luate in considerare numai 440 ha. In 1972, aceasta suprafata a crescut la 900 ha, iar astazi, zona de conservare speciala acopera o suprafata de 4879ha, zona de parc national ocupand cca. 9894 ha. In anul 1990 Piatra Craiului este declarat parc national prin Ordinul 7 al Ministerului Agriculturii de la acea vreme.

Incepand din anul anul 1999, odata cu demararea Proiectului Managementul Conservarii Biodiversitatii se constituie si administratia parcului. Scopul desemnarii Masivului Piatra Craiului ca si parc national este acela de a asigura conservarea biodiversitatii si a peisajului, a speciilor valoroase, promovarea si incurajarea turismului, constientizarea si educarea publicului in spiritul protejarii naturii si a valorilor sale.

Parcul National Piatra Craiului a primit anul trecut Diploma Europeana pentru Arii Protejate, din partea Consiliului Este o diploma rara care a mai fost acordata la doar 68 de locuri din Europa în ultimii 30 de ani. Aceasta calitate este acordata pentru o perioada de cinci ani, timp în care un expert desemnat de Consiliul Europei monitorizeaza permanent situatia, la fata locului. Acordarea diplomei presupune si respectarea a doua recomandari care se refera la o mai buna gestionare a deseurilor si la un management mai bun al padurilor de pe raza parcului. Este vorba, în principal, de contracararea mai buna a braconajului, a taierilor ilegale de copaci sau a distrugerii ecosistemului.

Principala cale de intrare in Masivul Pietrei Craiului este prin orasul Zarnesti spre zona Plaiul Foii.

Cabane in masivul Pietrei Craiului:
Plaiul Foii (principala cale de intrare, aflata la 13 km de Zarnesti, accesibila auto)
– Gura Râului (la iesirea din Zarnesti, accesibila auto)
– Curmatura (1.470 de metri, accesibila doar cu piciorul)
– Brusturet (la capatul Cheilor Brusturetului)

Refugii montane:
– Grindu (1.620 m, sub Vf. La Om)
– Diana (1.480 m)
– Sperantelor (1.685 m)
– Vf. Ascutit, Spirla (1.400 m)

Atractii in zona masivului Piatra Craiului:
Prapastiile Zarnestilor
– Fântâna lui Botorog
– Cheile Dâmbovicioarei
– Pestera Dâmbovicioarei
– Pestera Stanciului
– Moara Dracului
– Marele Grohotis,
– Valea Crapaturii
– Vârfurile La Om
– Padina Popii
– Vârful Ascutit

Nota: Pana la Cabana Plaiul Foii se poate ajunge cu masina. De acolo se pot face excursii usoare cu grad redus de dificultate, pe distante scurte. In cazul in care doriti sa explorati in profunzime masivul Pietrei Craiului va recomandam sa aveti echipament adecvat pentru traseele montane, harti, busola si alte echipamente necesare in drumetiile montane cu grad ridicat de dificultate

<<back

Oferta Revelion 2018
We are on Trip Advisor!
We are on Booking.com
Foto Turisti/Guests Foto

Mic dejun/Breakfast

Galerie Foto/Photo Gallery

Meteo / Weather
QR code