Bed & Breakfast in Bran Romania @ VILA PREDELUT 3*

Comuna Moeciu

Comuna Moeciu este situata în centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, între masivele Piatra Craiului si Bucegi, în culoarul Rucar-Bran. Atestata documentar în anul 1405, comuna Moeciu este situate la o altitudine cuprinsa între 800 si 1200 m. Este situata la 5 km de VILA PREDELUT.

Comuna Moeciu face parte din unitatea geografica social-economica a localitatilor branene. Are în componenta sase sate care au fuzionat în 1968: Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera.
Moeciu este un sat frumos si traditional, profilul de baza al comunei este unul agricol, în special zootehnic, si este dat de ocupatiile pastorale ale locuitorilor, de altfel vestiti crescatori ai ovinelor si bovinelor). De-a lungul timpului locuitorii acestei asezari si-au câstigat un bun renume cu produsele lactate fabricate din retete stravechi.

Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita îmbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte înalt, platou, forma valurita de-a lungul râurilor si vaIlor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creând un valoros potential economic si turistic. Zona montana în care este amplasata comuna Moeciu, între cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra Craiului, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului rural.

Ca puncte de atractie pentru turisti enumeram urmatoarele obiective:
– Biserica din lana in „Adormirea Maicii Domnului”, construita in 1818

– Pestera Liliecilor
– Cheile Moeciului
– Prapastiile Magurei

<<back

Oferta Revelion 2018
We are on Trip Advisor!
We are on Booking.com
Foto Turisti/Guests Foto

Mic dejun/Breakfast

Galerie Foto/Photo Gallery

Meteo / Weather
QR code