Bed & Breakfast in Bran Romania @ VILA PREDELUT 3*

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov (Rosenau – in germana si Barcarozsnyó – in maghiara) este un monument istoric important pentru zona Brasovului, si pentru Romania, situata in orasul Rasnov, la aproximativ 12km de VILA PREDELUT.

Image0035_1

Cetatea Rasnov – aprox. 1930

Cetatea Rasnov este un din cele mai bine pastrate cetati in Transilvania, construita de locuitorii orasului Rasnov, pentru a se apara impotriva atacurilor tot mai frecvente ale hoardelor tatare din secolele 13-14. Fiind construita de catre taranii din zona, cetatea nu are un stil architectonic consacrat, de unde si clasificarea ca cetatea taraneasca, cel mai important criteriu in constructie a fost ca cetatea sa fie cat mai greu de cucerit.

Scopul mesterilor a fost atins deoarece in timpul navalirilor tatare in Tara Barsei din secolul 13 cetatea Rasnov a ramas necucerita. Datorita faptului ca cetatea are o sursa de apa in interior – o fantana adanca de 143 de metri, cei refugiati aici puteau face fata unor asedii lungi, atacatorii renuntand pana la urma la asediu. Astfel Cetatea Rasnov si-a dobandit o reputatie de cetate de necucerit.

In legatura cu fantana din interior exista o legenda. Legenda spune ca in timpul unui asediu râsnovenii au pus doi prizonieri turci sa sape o fantana in mijlocul cetatii si i-au asigurat ca odata ce au terminat fantana vor fi lasati sa plece. Prizonierii au sapat fantana timp de 17 ani timp in care au scris versete din Coran pe peretii acestuia (vizibile si azi). Soarta lor nu este clara unii spun ca ar fi fost lasati sa plece iar altii ca ar fi fost executati dupa terminarea fantanii.

Image0031_1

Cetatea Rasnov – aprox. 1930

Ultimul asediul al cetatii a avut loc in 1690, iar in 1718 a fost partial distrusa de un incendiu. In 1802 a fost avariata de un cutremur, iar in timpul revolutiei de la 1821 si a celei din 1848 multi revolutionari s-au refugiat in cetate.

In prezent Cetatea Rasnov este restaurata si poate fi vizitata. In interiorul cetatii exista un restaurant si o gama larga de servicii turistice fiind un exemplu de urmat in ceea ce priveste restaurarea si intretinerea cetatilor din Transilvania. Datorita pozitiei de exceptie turistii au posibilitatea sa admire depresiunea Brasovului si Tara Barsei.

Nota: Nu avem informatii referitor la programul de vizitare al Cetatii Rasnov si al muzeului.

<<back

Oferta Revelion 2018
We are on Trip Advisor!
We are on Booking.com
Foto Turisti/Guests Foto

Mic dejun/Breakfast

Galerie Foto/Photo Gallery

Meteo / Weather
QR code